Saps com aplicar correctament el protector solar?

Saps com aplicar correctament el protector solar?

Els experts afirmen que la majoria no utilitzem suficient protector solar.

De fet, segons un estudi de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), només el 42,2% de la ciutadania s’aplica protecció en el rostre quan realitza activitats quotidianes a l’aire lliure a l’estiu, mentre que el 20,4% assegura no usar cap protecció.

Com volem que et protegeixis dels efectes nocius de la radiació ultraviolada els 365 dies de l’any, t’expliquem com aplicar protector solar i cada quant fer-ho, així com la quantitat de producte que hauries d’utilitzar en cada aplicació.

Cada quant aplicar protector solar?

Hauries d’utilitzar protecció solar cada vegada que t’exposis al sol. Això no vol dir que només hagis de posar-te fotoprotector quan el dia estigui radiant i faci calor; el sol emet raigs perjudicials per a la pell durant tot l’any, així que és indispensable protegir-se adequadament, independentment del clima. Tingues especial precaució els dies de boira!

Respecte a quan i cada quant aplicar protector solar durant el dia, assegura’t de fer-lo almenys 30 minuts abans de posar-te al sol (per exemple, abans de sortir de casa). Quan estiguis a l’aire lliure, has de re aplicar el protector solar:

Cada dues hores com a màxim

Cada 40 minuts, si nedes o sues de manera abundant

Cada vegada que t’assequis amb una tovallola

Quant protector solar hauries d’usar?

A l’hora d’aplicar o re aplicar un fotoprotector, és important que tinguis en compte quines parts del cos estaran exposades al sol, perquè aquestes són les zones que necessiten protecció. No t’oblidis d’àrees com les orelles, la part superior dels pòmuls o els laterals del tors.

Per a la pell del rostre, la quantitat adequada són dues línies esteses en dos dits.

En quant al cos, un truc orientatiu per a saber quant producte tirar-se és usar l’equivalent al contingut d’un got de xopet o de dues cullerades (uns 30 ml) per a tota la pell que es vagi a exposar al sol.

En qualsevol cas, és fonamental aplicar el protector solar de manera generosa, ja que, si en estendre’l sobre la pell queda una capa massa fina, el nivell de protecció serà menor. Recorda: prevenir mai està de més, així que no tinguis por d’excedir-te amb el fotoprotector.

Si t’agraden els protectors solars en esprai, sabràs que no és tan fàcil mesurar exactament quant t’estàs tirant. Llavors, com aplicar protector solar en esprai perquè protegeixi bé la pell? La clau està a aplicar-ho generosament sobre la pell —a una distància màxima de 10 cm— i estendre el fotoprotector en esprai mitjançant un suau massatge i de manera uniforme fins a la seva total absorció. És important repetir l’aplicació del producte diverses vegades al llarg del dia.

Quin és el millor tipus de fotoprotector?

Un bon protector solar ha de tenir unes característiques concretes: ha de ser d’ampli espectre —és a dir, protegir dels raigs UVA i UVB—, ser resistent a l’aigua i tenir un factor de protecció solar alt (SPF 30 o superior).

Però que portis un fotoprotector amb SPF 30 o 50 no vol dir que puguis baixar la guàrdia i oblidar-te de reaplicar-ho.

Un error comú és creure que el SPF fa referència als minuts que la pell aguantarà exposada al sol sense cremar-se.

Res més lluny de la realitat; usar un producte de SPF més alt no protegeix durant més temps, sinó que ofereix un major nivell de protecció solar. Així, encara que portis crema de sol de SPF alt, és important seguir les indicacions d’ús i repetir la seva aplicació diverses vegades al llarg del dia.

A l’hora de triar un fotoprotector, recomanem optar per un per al rostre, s’ha de tenir en compte que aquesta pell és més fina i delicada que la de la resta del cos, per la qual cosa convé utilitzar un producte específic per al rostre.

Els fotoprotectors facials solen tenir una textura molt més agradable i que sigui apta tant per a ús diari com per a practicar esports a l’aire lliure o en llocs humits.

Recorda que el protector solar que més agradable et resulti serà sempre la millor opció per a tu. Com més gaudis en aplicar-t’ho, més probable serà que et recordis d’usar-ho sovint i ho incorporis a la teva rutina diària. Així, el més important és que triïs un producte que t’agradi i que et vingui de gust usar sovint, per a així protegir la teva pell de la radiació solar tots els dies a l’any.

Tags:
No Comments

Post A Comment

Obrir xat
Vols saber més? Contacta amb nosaltres!
Hola!
En que et podem ajudar?