Temps d’al·lèrgia primaveral

Ja ha arribat la primavera i, per tant, també arriben les al·lèrgies. En l’actualitat, són un problema de salut comuna que afecta milions de persones a tot el món.

L’al·lèrgia primaveral és una resposta immunitària que apareix davant l’exposició als al·lergògens que es troben en l’aire, com el pol·len de flors, arbres i pastures.

Aquesta reacció pot causar una sèrie de símptomes incòmodes, com rinitis, picor dels ulls, picor del nas, congestió nasal, llagrimeig d’ulls, esternuts, tos seca, entre d’altres…

Si sofreixes d’al·lèrgies primaverals, és important prendre mesures per a reduir l’exposició als al·lergògens. Aquí et deixem alguns consells que poden ajudar-te:

1- Mantingues les finestres tancades: Per a evitar que entrin el pol·len i altres al·lergògens a la teva casa i ventilant diàriament 10 minuts és suficient.

2- Utilitza un purificador d’aire: Ajuden a filtrar l’aire i reduir la quantitat d’al·lergògens en l’ambient.

3- Renta la roba amb freqüència: Si has estat a l’exterior, assegura’t de rentar la teva roba i durant aquesta temporada estendre-la dintre de casa. És molt bona opció, si es pot, canviar-se abans d’entrar a casa per a evitar que els al·lergògens es propaguin per tota la casa.

4- Evita sortir en els dies amb alts nivells de pol·len: Consulta el pronòstic del temps i evita sortir en els dies amb alts nivells de pol·len. Pots consultar-ho a la web: www.seaic.com .

En resum, l’al·lèrgia primaveral pot ser molt incòmoda, però si prens aquestes mesures alleujaràs la simptomatologia.

Una altra manera de prevenir l’al·lèrgia primaveral és enfortir el sistema immunitari. Això es pot aconseguir a través d’una dieta saludable i equilibrada, exercici regular i suficient descans. També és important reduir l’estrès i l’ansietat, ja que aquests augmentar la susceptibilitat a les al·lèrgies.

Si ja s’ha desenvolupat l’al·lèrgia primaveral, hi ha diverses opcions de tractament disponibles. Els antihistamínics i corticoesteroides nasals, són una opció comuna per a alleujar els símptomes de l’al·lèrgia primaveral. Aquests medicaments bloquegen l’acció de la histamina, una substància química que s’allibera en el cos en resposta als al·lergògens.

Si tens símptomes greus, no dubtis a consultar amb un metge per a obtenir el tractament adequat i per a assegurar-te que no hi ha cap interacció amb altres medicaments que puguis estar prenent.

No Comments

Post A Comment

Obrir xat
Vols saber més? Contacta amb nosaltres!
Hola!
En que et podem ajudar?